sunnuntaina, elokuuta 16, 2009

Makupalatestejä

Kuten nimikin jo sanoo, tänään kerromme hieman erilaisista makupaloista.

Aloittakaamme sitten vaikka perusinfolla: emme käytä koirankeksejä. Miksi? Koska ne lihottavat paljon enemmän kuin vaikkapa nakit ja juusto (näin olen kuullut). Ja ainakin jotkut keksit ovat olleet niin perin kovin isoja noin pieneen suuhun. Makupaloissa mielestäni on ainakin mukavaa se, että koira ei jää sitä syömään seuraavaksi puoleksi tunniksi. Tokihan ne voisi pilkkoakin, mutta ah, ne muruset ja ah nuo hermoni. Nimittäin kokeilin joskus.

Ei sinänsä, pilkon minä yleensä makupaloja sopivan kokosiksi.

Parhaiten on tähän päivään mennessä tainnut tepsiä kuivatut maksapalat, jotka valmistin itse. Helppoa, haisevaa, eikä taatusti lisäaineita. Tässäpä helppo resepti: keitä maksaa ensin n. tunti vedessä. Sen jälkeen pilko sopivan pieniksi palasiksi. Iske palaset pellille ja heitä pelti uuniin pienelle lämmölle vähintään viideksi tunniksi. Kannattaa tarkistaa tuo resepti, nimittäin en ihan tarkasti muista tuota. Netistä kuitenkin luulisi löytyvän montakin tapaa. Pieni varoitus kotikokeille: Maksa sitten haisee pahalta ja pitkään. Hyvät uutiset: se ei haise enää niin paljoa kun on kuivanut ja pussissa. Eikä sotke käsiä!

Myös kuivattu kana on ollut todellinen palvonnan kohde, mutta perin juurin kallista, se mitä kaupasta ostin silloin.

Sitten olemme kokeilleet jos jotakin kaupan makupaloista. Aika kallista ja loppuvat turhan nopeaa. Eivät toisaalta sotke käsiä, kuten esimerkiksi nakit. Loistava hätävara kuitenkin.

Juustot: koirani on välistä hyvinkin kranttu niille juustoille jota minä ostan, joten harvemminpa tulee käytettyä. Eipä niistä sen enempää, toimivat kenelle toimivat.

Musch: Koiranmakkara, joka pikatestien (keittiössä) jälkeen sanoo seuraavaa: sotkee käsiä yhtä paljon kuin nakit, helppo napata sopivan kokoinen palanen käteen nopeasti, halpaa ja sitä on paljon. Palailkaamme asiaan kun on päästy tositoimiin esim. agilitykentälle.

Koiran raksut: eläinkauposta saa ilmaisnäytteitä, mitkä yleensä toimivat myös varsin hyvinä makupaloina. Tuleepahan halvaksi.

Palaamisiin.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin itsekin kokeilla noita itse tehtyjä maksa herkkupaloja!!

    Meillä kokeiltiin eilen herkuiksi kalapuikkoja (varoitus tämä on niin sotukuista että et enää ikinä edes pienimmässäkään mielessä pidä nakkien syöttämistä sotkuisena.;D)
    Sit me ollaan kokeiltu nuggetteja ja karjalanpaistia. Karjalanpaisti on tuottanut meille huonoiten treeni intoa eli koira ei katso meilläkään ruoanhinnan päälle :D

    VastaaPoista
  2. En oo kyllä kalapuikkoi tai nugetteja kokeillut, tuskinpa kokeilenkaan :D Eikä nakitkaan niin sotkuisia ole, mut sotkuisempia kuin kuivat herkut... :) Kuivat herkut ei vaan mene kaupaksi niin hyvin kuin nakit tms. Mutta Musch on kokeilemisen arvoinen!

    VastaaPoista

Hellurei