tiistaina, elokuuta 25, 2009

Makupalatestit osa 2 ja treenausta

Makupalatestestien jatko-osasta sen verran, että Musch koiranmakkara on loistava keksintö :D Se on meillä nyt ollut muunmuassa koirapuistossa mukana ja ensimmäistä kertaa koira hätisti muut kauemmaksi, että varmasti sai itse kaikki. Sitä myös käytetään nyt treenimakupalana.

Elikkäs semmosta treenausta tässä tällä hetkellä että opetan koiran vetämään - näin kesällä pyörää. Huskyvaljaat mentiin ostamaan ja niillä onkin ollut mukava treenata. Tosin tuon valjaidenpureskeluvimman kanssa saa olla kyllä niin mahdottoman tarkkana siinä, että ei jätä vahingossakaan yksin ne valjaat päällä. On muuten mennyt viitisen kymppiä vessasta alas jos näin pääsee tapahtumaan.

Eikä tämä koira ole todellakaan vetokoira. Liian pieni sellaiseksi kunnolliseksi :D Mutta jos vähän saisi tuota vauhtia nyt pyörän ja talvella suksien kanssa, niin mikäs siinä. Koiran mukaan mennään.

Ja sitten vähän sitä miten olen lähtenyt opettamaan koiraani:
Ensinnäkin totutin sen valjaisiin vain niin, että lähdin polkemaan ne päällä.
Muutaman päivän päästä tein sitten muutaman sellaisen harjoituksen, että nappasin ihmisen, josta koira pitää ja jonka perään se on, vähän matkan päähän. Sieltä sitten avustaja kutsuu koiraa makupalan kanssa. Vähän juoksi kauemmas ja "kuumensi" koiraa kutsumalla sitä luokseen. Pikkuhiljaa koira rupesikin jo sitten vetämään, vaikka olikin ihan pihalla että ai, sekö onkin nyt sallittua se vetäminen. Kauheat kehut ja muutaman kerran uudestaan. Ei kuitenkaan kolmea enempää, sillä vetäminen on kuitenkin raskasta puuhaa.
Seuraavana päivänä tein saman uudestaan ja nyt lähti jo paremmin vetämään - johtuisikohan paremmista makupaloista vai vain siitä että ymmärtää pikkuhiljaa homman jujun. Ei edelleenkään pitkiä matkoja eikä montaa kertaa ettei koira kyllästy!

Jatkoa piisaa jahka päästään itse opetuksessa eteenpäin :D Enkä todellakaan tiedä toimiiko tämä, sillä olemme tosiaan vasta aloittaneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hellurei