maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Paimennus

Viikonloppuna käytiin kotona Oulussa ja lauantaina sitten paimentamassa eräällä lammasfarmilla Kiimingissä. Itse asiassa paimennuspaikka oli sama kuin silloin paimennustesteissä. Paimentamassa ei ollut kuin me Mysslan ja Klepan kanssa ja Veila ja tarkoitus on jatkaa paimentamista tällä porukalla :) Tietty, jos joku vielä haluaa mukaan niin rohkeasti ottaa yhteyttä.

Koko lysti maksoi 10€/henkilö, eli ei maata kaada tuo summa olleskaan! Olin jopa yllättynyt näin halvasta hinnasta, pelkäsin jotain paljon pahempaa... Mutta tuolla summalla voi hyvinkin käydä useammin paimentamassa ja mennäänkin, kuten tuolla ylempänä sanoin jo.

Ensi alkuun jaloittelutarhassa oli kaksi nuorempaa lammasta, jotka eivät oikein liikkuneet mihinkään. Lisäksi koirat oli alussa kiinni, että saivat tutustua hommaan rauhassa. Klepalla oli aluksi suuret puheet ja kova ääni, mutta kun päästiin tarpeeksi lähelle lampaita, oli enemmän tai vähemmän minun jalkojen lähellä turvassa. Myssla sai näihin ensimmäisiin lampaisiin peräti parin askeleen verran liikettä, mutta kun huomasi, ettei homma edisty, keskittyi Kleppaa seuraten lampaankakan syömiseen.

Toisella kierroksella oli hieman vanhemmat lampaat (2kpl), jotka jo liikkuivat. Molemmat työskentelivät saman tien vapaana. Kleppa kyllä liikutti lampaita, muttei ihan uskaltanut mennä jaloitteluaidan toiseen päähän yksinään, vaan jäi odottamaan minua siihen puoleen väliin (lampaat kyllä pysy siellä toisessa päässä) ja kahteli minua, jotta mihin jäin. Eli hyvin se sujui kunhan minä vain olin lähettyvillä tukena ja turvana, eikä paimennuksessa nyt siitä olekaan kyse, että koira tekisi yksin kaiken työn.
Myssla taasen alusta asti kokosi lampaita hienosti, eikä tarvinnut sellaista tukea kuin Kleppa, joskin täytyy muistaa, että Keppana on vasta vauva... Hienosti sain Mysslan avuksi pienillä viittauksilla, lisäksi lammasfarmarit saivat apua Mysslasta lampaiden sisälle saamiseen lampolaan. Olempas minä ylpeä.

Ylemmästä linkistä tosiaan pääsee sinne postaukseen, missä kerron lyhkäsesti paimennustaipumustestistä. Mysslahan sai "Heikkoja taipumuksia" tai jotain tulokseksi, mutta kyllä tämä kerta osoitti että mitään lieviä ole, vaan kunnolla osaa hommansa hoitaa ja ihan luonnostaan.

Kiitokset vielä farmarille ja lampaille kokemuksesta!

Ja kuvia löytyy Galleriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hellurei