sunnuntaina, marraskuuta 28, 2010

Kaveritapauksia


Viikonloppu oltiin tuolla vanhassa kodissa Oulussa ja nähtiin totta kai Veilaa. Bonuksena Kella oli tullut Oulussa käymään (omistajansa Vuokko on kouluttaja ja tarkoituksena oli pitää koirankoulustusvkl, mihin kuului luento ja käytäntö mutta piti perua kun ei osallistujia tullut. Treenasimme siis kolmestaan).

Torstai oli kummallinen päivä, kun Myssla on aloittanut autossa hermoilun. En yhtään tiedä mistä se voisi johtua, mutta yhtä kaikki puolet matkasta meni huutamiseen (Mysslan osalta). Ihmeen kohdalla vaihdoin sen sitten etupenkille ja loppumatka meni hiljaisesti, joskin levoton se edelleen oli ja olisi tahtonut syliin rauhoittumaan. Autolla ajaessa en moista ajatusta kannattanut, joten Mysslan etutassut oli reiteeni kiinni, mutta muuten oli ihan omalla paikallaan. Kleppa on taas hyvin rauhallinen matkustaja, joka oli koko matkan hiljaa ja mitä todennäköisemmin nukkui.

Ja ei, Mysslan levottomuus ei johtunut hädästä, kun käytin sen kolmesti lenkillä matkan aikana...

Perjantai meni rauhallisesti kun olimma koko päivän kotosalla pikkuveljeä vahtimassa, se kun oli sairaana. Koirat riehui tavalliseen tapaansa ja käytin melko lyhkäsillä lenkeillä sinä päivänä. Yöllä Myssla oli taas levoton, mutta käytin yöllä kakalla ja suljin sen samaan huoneeseen nukkumaa nniin rauhoittui.

Lauantai-iltana käytiin Veilan ja Kellan kanssa lenkillä, mihin vierähti parituntinen. Sen jälkeen uni maistui hyvin sekä koirille että omistajalle ja sänkyyn eksyttiin melko pian tämän pimeän lenkin jälkeen. Klepan valjaisiin sidoin sellaisen vilkkuvalon (jota ei alunperin oltu suunniteltu koiralle) mutta näkypähän hyvin! Mysslan kaulassa olevaa valopantaa (<--- Klepan panta, joka on iso Klepalle. Kleppa myöskin hajoitti Mysslan pannan) ei kyllä huomannut kuin tarpeeksi läheltä ja oikeasta suunnasta ja oikeaan paikkaan katsottuna. Kamalan kapea ja pitkän karvan alla, huoh!

Sunnunaina olikin sitten taas enemmän äksöniä koirille! Vuokko piti meille parituntisen koirankoulutus-rupeaman Limingantullissa olevalla hallilla (koirakoulu.infon halli se kai oli) ja ai että tytöt teki hienosti töitä! Mysslalle opetettiin kunnolla paikoillaan oloa (istumisesta), mikä liitetään myöhemmin agilityyn. Lisäksi sille opetettiin vasen-oikea -juttua ja sekin meni mahtavasti. Ilman opetusta Mysslan katsekontakti ja luoksetulo ja seuraaminen oli aivan mahtavaa! Veilan omistajalta saatiin joululahjaksi sellainen pallo, missä oli naru, ja se on meillä reenileluna. Molemmat ihan innoissaan asiasta. Klepalle opetettiin paikallaoloa ja riman ylittämistä (ei hypännyt vielä) agilityä varten. Nyt yritetään pidentää paikallaoloa (istumasta) pikkuhiljaa. Hyvin se jo sujuu. Senkin luoksetulo ja kontakti oli kyllä omaa luokkaansa, ei voi muuta sanoa kuin harvoin kai tulee noin tyytyväisenä harjoituksista!

Tämän koulutusrupeaman jälkeen mentiin vielä koirien kanssa läheiseen koirapuistoon päästämään paineita ja kyllä ne ihme vain juoksivat vielä. Lähdettiin sieltä melko nopeaa pois kun sinne oli tuotu ripuloiva Leonbergin koira. Olisin laittanut kuvia, mutta Blogger kiukuttelee taas. Ei se mitään, ei ne hyviä kuvia ollutkaan. Opettelen vasta käyttämään pokkariani.

Näiden jälkeen matka Oulu-Kajaani sujui todella rauhaisasti ja koirat ovat nukkuneet koko illan. Kyllä se tuollanen on aina poikaa silloin tällöin.

Ajattelin muuten sanoa jollekulle, että Myssla on islannin karvaton koira ja Kleppa kääpiökarhukoira. Menisiköhän läpi? (Myssla on pudottanut _kaikki_ karvansa! Huomenna lohiöljyn hakuun, kuulemma nopeuttaa tapahtumaa.)

Makupaloina käytin Hauhaun Tonnikalamakupaloja (100 % lihaa) Kuvassa näkyy! ja kuivattuja kananhelttoja (en muista merkkiä, löysin Stockmannilta.). Veilan omistaja antoi kuivattua lihaa (ei hajuakaan merkistä) ja lisäksi ostin yllä näkyvässäkin kuvassa "kanafileitä" joita nyt en kokeillut, mutta kokemuksesta tiedän niiden olevan erittäin hyviä.

Tassulan Puodista kävin hakemassa NEUta ja kanansiipiä.

2 kommenttia:

  1. Mitämitä? Onko Hau Haullakin tonnikalapaloja?! Kierteet ja siivut jo ovatkin tuttuja. Vaihtelun vuoksi ollaan käytetty kissoille tarkoitettuja tonnikalapaloja ;)

    VastaaPoista
  2. Aivan. Me ei olla vielä kissanruokiin koskettu, mutta varmaan ne samaa tavaraa ovat? HauHaun tonnikalapaloissa on vain yksi huono puoli (muista kalajuttuista en tiedä onko samaa vikaa), mutta ne jättää jälkeensä melko mehevän tuoksun :D Äidin toppahousujen tasku nimittäin jäi haisemaan... ;)

    VastaaPoista

Hellurei