tiistaina, tammikuuta 26, 2010

Lisää makupala-asiaa

Tässä siis rupean kuivaamaan maksaa ohjeella:

Keitän kokonaista maksaa 1-1,5h. Keitän sen vuoksi, että se kuivaa nopeammin ja on myös huomattavasti helpompi leikata ohuiksi palasiksi.

Palaset kuivaan uunissa n. 50-asteessa uunin luukku aavistuksen raollaan (ellei kiertoilma). Palasia täytyy käännellä muutamia kertoja, näin ne kuivuvat perusteellisesti joka puolelta. Annan niiden kuivua 5h (?) ja senkin jälkeen jätän vielä maksat uuniin yöksi.

Tärkeintä on kuivata perusteellisesti! Homehtuvat tosi herkästi muutoin. Säilytys mielellän paperipussissa tai avonaisessa purkissa.

(ohje löytyi http://keskustelu.suomi24.fi/node/3077943 ) Viime kerralla toimi kyllä todella hyvin tuo ohje. Ajattelin tässä samalla kokeilla naudan sydämeen, että miten se reagoi tuohon samaan ohjeeseen, joten peukut pystyyn! Kerronpa sitten onnistuiko.

3 kommenttia:

  1. Teehän meillekin joskus kuivattua maksaa, niin ei tartte meikäläisen haistella ;) Millos yhteislenkille?

    VastaaPoista
  2. Huomenna ei passa ku on agility, mutta jos sitä vaikka torstaina! Ja kyl mää voin tehdä, ilmotan ku seuraavan kerran rupian. Nytki tein samalla Veilalle satsin, että kyllä mennee helepostiki. Pitäiskö pistää ihan bisnes pystyyn: "kyllä minä haistelen"

    VastaaPoista
  3. Juu, tämä päivä ei meillekään oisi passannu, mutta soitellaan huomenna. :) ja ilmottele ihmeessä kun seuraavan kerran kuivattelet, saapi Saikkulikin herkkua.

    VastaaPoista

Hellurei