tiistaina, maaliskuuta 02, 2010

Makupalatestejä osa jotain

Tänään käytiin agilityhallilla kolmen viikon tauon jälkeen. Viime viikollahan se jäi sen tassun takia poies. Mutta nyt meni ja osasikin jopa hyvin! Meillä rupee sujumaan pujottelukin jo aikamoisen hyvin, vaan ei kannata minun mielipidettä uskoa - alun perinhän opetin koiran siihen väärin. Kokeiltiin myös muutaman esteen sarjaa, lähinnä putki - hyppy -tyylistä. Kerran alitti esteen, mutta minun vika, kun päästin sen kävelemään niin lähelle estettä, ettei hypystä olisi kyllä tullut mitään. Ilmeestäkin näin, että meinaa alittaa. Mutta noh, jos sitä vaikkapa joskus fiksuuntuisin minäkin... Ja koska kaikkia varmasti kiinnostaa minkä korkuisia esteitä me pompitaan niin kyllä se on kaikkea 45 cm asti. Vielä en ole täysin varma onko tuo midi vai maksi, niin siksi mennään noinkin korkeita.

Puomilla osasi myös pysähtyä oikeaan paikkaan, eli etutassut hiekalla. Senkin olin kuulemma opettanut väärin, kun olin opettanut sen vain pysähtymään lopussa. Mutta noh - tämän siitä saa kun menee yksinään opettelemaan.

Saiva emäntineen tuli myöskin mukaan. Saivahan on vielä niin pikkunen, ettei sille mitään hyppyjä tehty, mutta putkea, pussia ja puomia kokeiltiin. Näppärästihän se meni ne :)


Sitten itse otsikon asiaan:

Nyt tällä hetkellä olen kuivattelemassa jauhelihaa, saa nähdä millainen lopputulos on. Tällaisella reseptillä:

Mahdollisimman vähärasvaista jauhelihaa kannattaa käyttää. Itsellä ei tainnut olla, mutta noh.

Keitä aluksi jonkin aikaa. (Voi myös paistaa, mutta keittämisellä lähtee rasvat kuulemma paremmin).

Sitten painele talouspaperien välissä, niin saa imettyä vielä loppuja rasvoja.

Levitä mahdollisimman ohueksi kerrokseksi uuniin (kiertoilma päälle tai uunin luukku raolleen) noin 60C. Itse laitoin pellille ritilän ja siihen ne lihat (leivinpaperin päälle), pääsee ilma paremmin kiertämään?

Mitähän meinaisin pitää lämpöä, varmaan jotain 4-5 tuntia ainakin, laitan pois kun menen nukkumaan. Kiertoilman jätän yöksi päälle.

Reseptin löysin jostain vaellussivulta, sieltä löytää oikeastaan mitä vain. Ajattelin syksymmällä käydä sienimetsällä ja kuivatella niitä sitten koiralle herkuiksi jos vaan tykkäävät. Ja katsoo nyt mitä muuta innostun tekemään. Porkkanoita en päässy kuivaamaan, kun meillä ei niitä tällä kertaa ole, mutta ehkä joskus! Ja katsoo mitä muuta keksii kuivata herkuiksi.

Niin, ja jos harrastaa vaellusta, niin tämä sama reseptihän kelpaa myös ihmisille. Liha vain kannattaa ensin maustaa jne. niin voi maistua paremmalta!

Kerronpa huomenna tarkemmin, miten onnistuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hellurei