perjantaina, helmikuuta 12, 2010

Aktivointileluja


Ajattelin tässä kertoa erilaisita aktivointileluista, mitä meillä on kokeiltu. Tajusin nimittäin, että niitä on aikamoinen kasa ja joku saattaapi joskus havaita hyödylliseksi muistaessaan millaisia kokemuksia mahdollisesti jollakulla on.

Aloitetaan vaikka perus KONGista. Todettu hyväksi, Kongivaahtoakin on kokeiltu sisään. Pentuna tosin välitti siitä ehkä enemmän kuin nyt aikuisena. Naapuri kertoi, että he jäädyttävät koiranmakkaraa KONGin sisään, jolloin koiralla on haasteellisempaa saada se ruoka ulos sieltä. Kuulemma erinomainen harraste yksinoloon - sillä perusteella, jos koira syö yksinollessaan. Meillä kun ei syö. Lisäksi se aiheuttaa sen, että koira ei riehu ympäri taloa, kuten joidenkin lelujen sivuvaikutuksena on... (kuva)


Aktivointipallo. Aiheuttaa järetöntä riehumista pallon perässä ympäri kämppää. Se on helppo, viihdyttävä ja sitä monen värisenä ja näköisenä. Esimerkiksi nyt olen löytänyt eläinkaupasta parkettipallon, jota en kyllä ole testannut, että toimiiko oikeasti. Meillä kyllä olisi parketti, mutta aktivointipallojakin on useammanlaista... Aktivointipallossa tosiaan on se, että koira saattaa hyvinkin keilata lattialampun pallolla nurin tai vastaavaa. Mutta suosittelen ehdottomasti. (kuva)

Ostin kerran sellaisen pitkulaisen muotoisen, jossa toisessa päässä oli reikiä. Sen sai keskeltä kierrettyä auki kahteen osaan. Sinänsä ihan pätevä lelu, mutta materiaalina oli jotain kumia tai vastaavaa, vähän kun se kastui niin saman tien oli imassut kaiken pölyn, hiukset, koirankarvat... Vaikka yleensä en ole herkkänahkainen koiran lelujen, herkkujen, ties muiden suhteen niin se aiheutti sellaisen reaktion, että roskiin vain. En jaksanut olla viiden minuutin välein ottamassa nameja pois ja pesemässä sitä, jotta koiralla olisi edes välttävän puhdas lelu. Valitettavasti en pitkäpiimäisen etsinnän jälkeen löytänyt netistä kuvaa kyseisestä tuotteesta, mutta sen sanon niille jotka leluja valmistavat että äly hoi. Voisi vähän miettiä miten materiaalit käyttäytyvät juuri esimerkiksi kastuessaan (eli kuolautuessaan).

Aktivointipallon sukulainen DaBomb, jonka ostin kerran osottautui jälleen huonoksi valinnaksi. Pallohan muistuttaa pommia, joten lattialle osuessaan se myös ääntää samalla tavalla. Ei liian kovaa, eikä liian hiljaa, mikä minun mielestäni nostaa lelun pisteitä kuitenkin hitusen. Mitään hirveen suurta herkkusaalista ei kyseiseen leluun saa laitettua (toisaalta kelpasi myös ilman herkkujakin) eikä kyseiseen leluun kannata laittaa mitään sellaista herkkua, joka sotkee vähääkään tai voi jäädä jumiin. Minulle nimittäin selvisi, ettei kyseistä lelua voi pestä. Mitä ihmettä koirien lelujen suunnittelijat ajattelevat leluja tehdessään?! Nimittäin kun huuhtasin lelun jonkun perheenjäseneni tungettua sinne jotain vähän tahrivaa ainetta, DaBombista lähti ääni kokonaan. Lisäksi koirani söi heti ulokkeet, joten nyt se on vain hiljainen pallo, jossa on reikä. (kuva)

Ufon mallinen lelu oli kuulemma hyvä, näin myyjä sanoi. Kuulemma koiralle aiheuttaa vähän haastetta saada se ylösalaisin, kun pohjassa on paino. Noh, minähän kokeilin. Koira läppäsi tassullaan kerralla sen ylösalaisin ja isojen ja monien reikiensä ansiosta se oli siinä. Kaikki herkut sai samalla kertaa. Lisäksi taa syötiin kaikki ulokkeet lelusta. Joten ehkä meillä oli liian isolle koiralle tarkoitettu (en kyllä usko, kun myyjä ei sanonut mitään koosta) tai sitten lelun idea oli hyvä mutta suunnittelu huono. (kuva)

Dog Spinny, Nina Ottossonin suunnittelema koiran aktivointilelu. Se on myös helpoimmasta päästä, ei koiralla ainakaan ole mitään ongelmia löytää nameja tai saada niitä pois. Hieman harmittaa, olisihan sitä voinut ostaa vaikeammankin. Lisäksi Ottossonin tuotteet ovat yleensä aika kalliita... (kuva)

Variaatio Ottossonin aktivointimatosta, jonka tein itse. Kuva on ihan oikea Ottossonin tuote. Mutta en tiedä pitäisikö matto olla liimattuna kovalle alustalle, niin, ettei sitä voi rytätä vai mitä ihmettä? Myssla ainakin ryttää sen kerralla. Vaikeutuupahan herkkujen etsiminen, jos eivät lennä pois ennen sitä. Mutta siis ihan viihdyttävä, aika helppo lelu. (kuva)

Pyramidi on hemmetin hyvä ostos! Siinä ei ole kuin yksi reikä yläpäässä, ja vielä sijoitettuna niin, että vaikka lelu kierähtäisi ympäri, ei herkut tipu suorinta tietä ulos. Sama periaate kuin ufossa, eli pohja on painotettu. Tällä kertaa jopa suunnittelu ja työn tulos oli hyvä. Lelu on astetta vaikeampi kuin muut tähän mennessä. (kuva)

Pullo on ollut myös hyvä ostos. Sieltä on vaikea saada nameja pois, muttei kuitenkaan liian vaikea. Myssla on ainakin pitänyt suuressa arvossa sitä ja itsekin olen ollut tyytyväinen tulokseen. Suosittelen. (kuva)

Ja sitten perinteisiin: Vessapaperihylsyn sisään makupaloja ja reunat taitetaan kiinni. Toimii parhaiten pennun kanssa, aikuiselle koiralle ei ole enää mitään haastetta. Lisäksi ideaa voi soveltaa mihin tahansa pahvipakkaukseen, joka on puhdas, ja jonka saa viimeistään taittelemalla kiinni.

Että sellaista. Toivottavasti oli edes jotain hyötyä jollekin.

4 kommenttia:

  1. Tuollaisen aktivointimaton voisi tekaista itsekin. Olisi vähän siistempää kuin nyt käyttämäni sanomalehdet, joita samalla silputaan suureksi siivoksi.

    VastaaPoista
  2. Joo, se oli aika yksinkertaista. Varsinkin kun ottaa huomioon, että itse en ole mikään Einstein noiden käsitöiden suhteen ja vielä kun käsin ompelin... Hyvin on kestänyt! Tosin mietin edelleen, että liimaan sen jollekin pahville tai vastaavalle kun koira vaan ryttää sen. Mutta onko se sitten osa älykkyyttä, yritäpäs löytää herkku kun matto on kasassa, ha ha?

    VastaaPoista
  3. Mä voisin kokeilla kulmiin vaikka kumilenksut laittaa, joilla sais pahvin sinne alle kiinni, mutta olis kuitenkin poistettavissa esim. pesua varten.

    VastaaPoista
  4. Se olisi kyllä fiksu idea. Mulla vaan se koko matto näyttää niin kauniilta, kun minä mitään reunoja jaksanut siistiä, saatika sitten tasaisesti leikata kun oli vasta koekappale, tiedä sitten tuleeko sitä koskaa pestyäkään :'D Kerro, miten kumilenksut toimii sitten!

    Ja mulla on vieläkin kookospähkinä ostamatta, ikinä en muista sitä kun olen kaupassa! Pitäisiköhän huomenna mennä kauppaan ostamaan vaan sitä kookospähkinää, muistaisinkohan silloinkaan...

    VastaaPoista

Hellurei