torstaina, huhtikuuta 22, 2010

Agilityä


Mysslan kanssa käytiin tänään pikkaisen agilityilemässä hetkisen, pitkään ei jaksettu tehdä eikä mitään über-rasittavaakaan kun ressukalla on vuorostaan ripuli. Ollut tosi vetämätön tänään sen jälkeen. Aamulla herätti puoli 5, 8 ja sitten erinäisiä kertoja päivän mittaan käynyt ulkona tekemässä löysänvetiset kakat. Ressukka. Yritin tuossa kuumeen mitata, mutta ilmeisesti vaatii vielä harjoitusta, kun tulokseksi sain 36.9-37 C. Näin ollen Mysslalla olisi alilämpöä. Ei sentään vakavaa sellaista, mutta pitää seurailla ja yrittää vielä mittailla.

(Kuume on eläimelläkin elimistön puolustureaktio taudinaiheuttajia vastaan sairastuttaessa. Koiran normaalilämpö on noin 38,5 astetta. Kuumetta koiralla on jos lämpöä on yli 39 astetta ja korkea kuume koiralla on jos kuumemittari näyttää 40-43 astetta.

Alilämpöä koiralla on jos lämpö jää alle 38 asteen.

Koirien lämpö mitatataan peräsuolesta, mieluiten nopealla kuumemittarilla. Kärkiosaan laitetaan vähän rasvaa (esim. valkovaseliinia) ja sen jälkeen kärki työnnetään varovasti koiran peräsuoleen. Mittaa koiran lämpö pari kertaa peräkkäin mittausvirheen välttämiseksi. )

Klepan kanssa käytiin koirapuistossa, kun jätettiin Myssla nukkumaan kotio äidin kanssa. Puistossa olivat Saiva ja Tune ja lisäksi pari muutakin karvakuonoa, joiden riehumista Kleppa seurasi omistajan jalkojen lähettyvillä/aidan vieressä ja välistä haukkuen täyttä huutoa muille. Leikkimään ei kauheasti uskaltanut kun oli niin railakasta menoa. "Hiihtoladulla", eli lähes sulaneella hiihtoladulla uskalsin päästää Klepan irti ja voi että sitä menoa. Kun en piiloon päässyt mihinkään, saatoin yhtäkkiä vaihtaa suuntaa, että Kleppa oppisi katsomaan missä mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hellurei