lauantaina, huhtikuuta 03, 2010

Kynsien leikkuuta

Tänään leikkasin koirien kynnet, Klepalta siis ensimmäistä kertaa. Kyllähän tuo aluksi rimpuili, mutta uskoi sitten lopulta, ettei siitä ole mitään hyötyä. Mysslan "Isojen" kynsien jälkeen nuo vauvakynnet oli uskomattoman pelottavat leikata, mutta hyvinhän se meni :) Eikä mennyt edes verikynnelle yksikään. Mustia kannuskynsiä en vielä uskaltanut leikata, ne eivät vaikuttaneet tarpeeksi pitkiltä leikeltäväksi. Itse asiassa kummankaan jalan kannuskynsiä ei tarvinnut leikellä vielä. Joten sitä odotellessa. Mysslakin rimpuili, mutta luovutti sitten nopeammin kuin Kleppa. Ei voi sanoa, että tämä olisi mitenkään nautinnollista, mutta pakkohan se on.

Viikottainen punnitseminen: Kleppa painaa 4.5, sama mikä viime viikollakin. Kasvanut se on, joten sinne varmaan mennyt kaikki energiat. Itsehän ei sitä paljoa yleensä huomaa, paitsi nyt huomasin, että Klepan korvat ovat kasvaneet huomattavasti.

Käytiin tänään lisäksi Veilan kanssa lenkillä, tekee hyvää molemmille koirille päästä tuulettumaan muidenkin tuttujen kanssa. Kleppakin jaksoi koko pitkän lenkin, vaikkakin meni nukkumaan suoraa sen jälkeen.

Joillakin talvipennuilla on ilmeisesti ongelmana lumen sulaminen ja sen aiheuttama mihinkä-tätä-nyt-pissaisi-ongelma. Nyt päätellen ei ainakaan meidän neidillä tule sitä olemaan kun tänään teki useammat pissat lenkillä sulalle maalle. Tietenkään en niin innoissani ole, kun pitää siellä mutavellissä tallustella mutta noh.

Huomenna ajattelin pitää tokopäivän molemmille, ah ihanaa. Mysslan kanssa jotain perusliikkeitä, Klepan kanssa seuraamista. On Kleppakin oppinut katsomaan silmiin kun ennen luvan saamista ruokakupille, sen pitää rauhoittua ja katsoa silmiin pidemmästi kuin sekunnin. Mysslalle ei sitä ongelmaa ole, se katsoo aina silmiin että "jaha, oletko tosissasi?" Vaikka ruoka meneekin paremmin nyt kun on toinenkin täällä syömässä.

Kokeilin myös sitä, kuinka hyvin jotain, mistä Myssla ei tykkää, menee alas kun talossa on ahmatti. Eli ostin pussillisen (4kpl) siankorvia lähikaupasta ja annoin molemmille omansa. Ei kelvannut ei, katseli vain kun Kleppa ahmi napaansa korvaa ja haisteli sitä, että onko se tosiaan noin hyvää. Vähän epäuskoiselta näytti. Höntti.

Lisäilin muuten gadgetteihin kalenterin, mistä voipi katsoa Mysslan ja Klepan punnitukset, rokotusajat ynnämuut "tähdelliset" asiat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hellurei